lördag 28 juli 2012

Sista veckan med semester.....

Ups...veckan har gått hur fort som helst...och nu är det bara 2 dagar kvar av semestern...Men fått sola mig två dagar har jag!!

Jaja blir säkert gott att börja jobba igen ;) Jobbar måndag och tisdag till veckan, så ska inte klaga, ska på hyttetur till nästa helg med, så är ju litt som att ha semester fortfarande det :)Men denne veckan har innehållet litt av vart.....Måndagen startade helt jävligt! Ute i bakgården här blev vi seriöst överfallna av 3 st hundar! Grannens med så klart....eller dem bor i 4 etg här... 3 st engelska staff mot mina två chihuahua = ren tur ingen av mina dog! Elmo klarade sig bra undan dem, han fick skrämt bort en från sig så den gav sig på Gutt, Gutt stackaren la sig på rygg, då kommer dem andra två med, och samtliga tre bet och drog i honom, det tog ca 1 min för vi fick bort desse jävla djuren från honom! Elmo prövde försvara så gott han kunde, viste inte min lilla mes hade en sån instinkt i sig en gång jag......
Väll inne i lägenheten ser jag att Gutt har ett bet på magen, Elmo har ingen skader och värkar stabil, så jag slänger in han i köket och drar rett till veterinären med Gutt, blev super stressa med tanke på inre skadder på honom, han är ju så liten och dem kunde lätt ha bitet sönder organ på han. Efter vad som kändes en evighets vänting hos veterinären fick vi kommet in, Gutt var super flink dem fick barbert och rensat såret och allt utan problem, så säger veterinären att hon ska föra in en sond i såret och kolla vart det leder och hur djupt det är....Dem ville pröva utan bedövning eller söving först...hehe kan säga jag blev svett då ja ;) Men Gutt uppförde sig exemplariskt och dem fick snabbt funnet ut att såret är 4 cm djupt, och går längst med huden på magen inte inöver magen, så han klarade sig undan med antibiotika samt temperatur koll... Så nu får han antibiotika i 10 dagar.... Men det har också resulterat i en styck valp som är livrädd andra hundar...Har jobbat massa med honom denne veckan och nu går han i det minsta förbi andra hundar utan att skrika och stritta i mot...Elmo har fått någon försvars instinkt för Gutt och ska "skydda" han från allt, vilket inte hjälper....Gutt "lener" sig för mycke på Elmo....Men Anniken har sakt vi kan bytte/låna hundar när dem kommer hem från semester, så får Gutt tuffat upp sig lite hos dom, utan mig och Elmo att gömma sig bakom :)


Resten av måndagen såg ut så här.....Elmo passade på Gutt hela tiden, ut över kvällen var dok Gutt i full fart igen, så då var det leking för full som vanligt <3 
 Blå och hoven, men bara ett litet hål, svårt att tro det var 4 cm djupt! ( Det visar också hur viktigt det är att dra till veterinären med små bit på våra små med, det såg inte mycke ut hehe färdig vaska det blödde bra, men var 4 cm djupt, och åt fel håll hade det varit verkligen illa för Gutt!)

 Veckan ellers har varit veldigt bra! Har fått gjort massa både hemma och borta, fått möt Jenny och Erik, spist ute, grilla,lagat god mat, varit på Norsk folkmuseum, solat, spelat monopol spele mitt,varit på typ date, vaska lägenheten,läst bok, köpt blommor och kost mig massa!! Hundarna här fått gå turer, Gutt har fått första "by turen"/ tränings turen och var med på Oslo city och handlade v&h mat....Var så flink så! Ja och så var jag på skogstur på söndagen! Med begge små, så kosligt, Gutt blev buren en del men tror vi gick ca rett under en mil :)) Elmo gick självklart hela vägen! :)


Litte bilder från veckan ;)

Mig i min nya bikini, var 2 dagar med sol så fick legat ute och läst i solen :))
Pynta upp med nya blommor <3 

Simpson monopol spel :P


Två av veckans outfits :))


Så det var min vecka :)) Hehe mer eller mindre iaf ;) 
Nu ska kvällen njutas med en god middag och sedan hundkos, tv samt chips :P


2 kommentarer:

  1. God bedring til Gutt! Håper han klarer å komme over dette, stakkar, 1 bitteliten tass, mot 3 store, godt at storebror prøver så godt han kan å passe på!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack vännen! :) Ja får hoppas han kommer seg gott igenom detta :)

      Radera