söndag 28 februari 2016

Pizzalimpa med pizzasallad

Jag hittade ett recept på pizzalimpa på Tidinigenhembakat.se, gjorde mina små endringar så det passade mig, resulatet blev en super god pizzalimpa, till den kan man servera hemmalagad pizzasallad ;) Gött!


Till 2 st behöver du: 
25 g jäst
3 dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
2 msk rapsolja
8–10 dl vetemjöl

Tomatsås (färdigköpt på burk går också bra):
4 Mogna tomater
1/2 rödlök
1 burk tomtapurre
1 vitlökslyfta
salt
peppar
Oregano
Olivolja


Fyllning:
ca 200 g rökt/kokt skinka, strimlad
ca 300 g ost, riven
ca 100 g hakad champinjon

Topping: 
Fin hackade gröna oliver
Oregano

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min.

2. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, ½–1 cm tjock.

3. Tomatsås: Skär tomat och lök i bitar, ta på ca en matskjed olivolja, salt, pappar och oregano efter smak och ha i tomatpurren, mixa ihop detta med en stavmixer till en jämn fint sås.. Bred ut såsen på degplattorna.

4. Strö ut skinka, ost och champinjon på degplattorna.

5. Rulla ihop degplattorna från långsidan.

6. Lägg längderna i limpformar, ca 1 ½ liter, klädda med bakplåtspapper. Tryck ihop dem lite lätt om de är längre än formen. Låt dem jäsa i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla dem vatten och strö över lite oregano.

7. Grädda limporna längst ner i ugnen i 30–35 min. Låt dem svalna i formarna.



Pizzasallad:

Jag brukar ta lite på måfå, men gör ca så här:

Skär upp/river  2-3 dl vitkål
skär 1/2 liten gullök i tunna strimmler
Har rapsolja, vitvinsvinäger, sallt, peppar och en skvätt vatten på.
Låter den stå på bänken en stund och go göra sig :)

Smaskens! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar