måndag 29 februari 2016

Panerad kyckling som användas till olika rätter :)

Panerad kyckling passar till flera maträtter och är jätte gott! Här kommer några tips till maträtter man kan laga/servera med kycklingen :)



Först och främst det du behöver till kycklingen:

2 medel stora kycklingfilér 
1-2 ägg ( 1 stort 2 om små)
Tempura mjöl
Thai bread crumbs
Sesamfrö 
salt
vatten
Rapsolja
(använder mig av dessa två)


 


Fram gång sätt:

1.Dela kycklingen i lagom stora bita ( blir dom får små blir det så mycket kladd)

2.Häll upp tempura mjölet i en djuptalrik, vispa upp ägg med  en knypa salt i en annan djuptalrik, ha bread crumbs+ sesamfrö upp i en egen djuptaltik också.

3. Doppa en och en bit av kycklingen i mjölet, så det täcker hela biten, så doppar du i ägget och till slut i bread crumbsen. 

4. Varm upp oljan i en djup stekpanna, och stek bitarna i oljan. Om oljan börjar minka häll på mer medans det steker. 

5. Dom skall vara krispiga och ha en gyllen brun färg som färdiga. 


Som det första exemplet på använding, fylda "Stand & stuff"- tortillas

Jag brukar fylla dem med grönskaker, här är det bara att ta sina favorit

Så har jag rømme och guacamole som deressing! Otroligt gott!

När vi ätit detta till middag brukar det blir såpass mycket över att vi kan äta kyckling dagen efter också. Då har vi ätit det med pommes och sallad! Veldigt godt det också :)

Har också lagat kycklingen med ris och asatisk inspirerad sås och grönsaksblandning.
Såsen lagar jag då av redcurry paste och cocos mjölk + maizena. 
Blir lite spicy men gott. Vill man göra det enkelt tar man bara sweet chilli sause till ;)

Smaklig spis! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar