Vi köpte med oss små påsar med Pata Negra, Bellota skinka från Spanien när vi var där i starten av februar. Planen var att göra Carbonara på dessa och herre gud så gott det blev :)
Ingredienser du behöver till ca 4 pers:
300 gram spagetti
100 gr Pata Negra, Bellota Skinka ( Bacon, koktskinka eller fläsk går också bra)
2 dl vispgrädd
4 ägg gulor
4dl reven ost (Jag använde manchego och Norewegia ca 30-70)
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
Gör så här:
Koka spaghettin. ( Om du har en bit skär skinka/bacon/fläsket i små tärningar.) Stek skinkan knaprigt i smör i en stekpanna. Vispa ihop grädde, ägg gula, salt, peppar, vitlök och osten. Rör ner skinkan och ostblandningen i den kokta spaghettin och rör kraftigt till en krämig konsistens.
Serveras med parmasan på toppen om önskligt, eller fin hackad rödlök. Man kan också hacka upp gurka i bitar och servera till :)
Smaklig spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar