fredag 26 februari 2016

Pasta Carbonara!

Vi köpte med oss små påsar med Pata Negra, Bellota skinka från Spanien när vi var där i starten av februar. Planen var att göra Carbonara på dessa och herre gud så gott det blev :)






Ingredienser du behöver till ca 4 pers:


300 gram spagetti


100 gr Pata Negra, Bellota Skinka ( Bacon, koktskinka eller fläsk går också bra)

2 dl vispgrädd

4 ägg gulor

4dl reven ost (Jag använde manchego och Norewegia ca 30-70)

salt

peppar

1 vitlöksklyfta




Gör så här:

Koka spaghettin. ( Om du har en bit skär skinka/bacon/fläsket i små tärningar.) Stek skinkan knaprigt i smör i en stekpanna. Vispa ihop grädde, ägg gula, salt, peppar, vitlök och osten. Rör ner skinkan och ostblandningen i den kokta spaghettin och rör kraftigt till en krämig konsistens.






Serveras med parmasan på toppen om önskligt, eller fin hackad rödlök. Man kan också hacka upp gurka i bitar och servera till :)






Smaklig spis!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar