lördag 27 februari 2016

Dumle



Hemma lagade Dumle är jätte gott och har varit en slager flera år på rad nu till jul :)

◦ 220 gr socker ◦ 220 gr smör ◦ 1 box söt kondensert mjölk ◦ 3 msk ljus sirap


Chokladtreket: ◦ Choklad (jag har blandat blockchoklad och mjölkchoklad) ◦ litte fett- kan använda delfia / Cocosfett


Framgångsätt: 1.Smält smör, socker och sirap. T2.illsätt hela burken med kondenserad mjölk, rör gott runt! Det bränner sig fort och måste passas när den är i. Koka upp och rör runt helatiden.






3.Koka blandingen i mellam 6 och 20 minuter…allt efter hur mjuk du önskar karamellen. Ta karamelltesten.( häll lite karamell i kalltvatten och se om det stelnar)

Häll karamellen uppi en form som er smörjd med littgranne olja. Låt den avkylas på köksbänken.






Rulla karamellen i kuler og sett dem kallt (i kyl)

Smält Chokoladen och fett över vattenbad och rulla karamellkulerna i blandingen.Sätt dom kallt så chokladen stelnar. Dessa håller sig bäst och smakar bäst om man packar dom ner i en burk, och uppbevarar dom i kylskåpet.







Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar