onsdag 10 april 2013

Resebrev från Thailand :)

 Nu är vi ju hemma igen efter en helt sjukt fantastiskt tur till Thailand.... Här kommer ett litet resebrev med tips om vad vi gillade/ inte gillade :)

Flyg/resa:
Vi åkte från Köpenhamn med Emirates via Dubai, till Bangkok. Vi hade ca 3t mellanlandning varje väg, vilket jag gillar, tycker det är skönt att komma av planet och gå runt lite. Från Dubai till BKK åkte vi med Airbus A380, verkligen ett bra flyg! När vi ankom BKK på dit resan hade vi några timmar där med innan vi åkte vidare till Krabi med ThaiSmile (Thaiair sitt nya dotterbolag) Var också ett bra alternativ, kanske inte billigaste flyget till Krabi, men värt pengarna.













Hotell:
Väll frame i Krabi ankom vi hotellet Haleeva Sunshine, ett bra 3 stjärnos hotell, och framförallt riktigt rimligt på pris, för 14 nätter betalade vi 14 tusen baht. Rummet var rent och fint, bra hjälpsam personal, safe på rummet, VV, minbar ( med grattis vatten dom fyllde på varje dag), dom skiftade lakan ca var 3 dag. Hotellet ligger ca 10 min gång avstånd från stranden, vilket var en skön promenad varje dag, det gjorde också att det var lugnt och skönt runt hotellet, var inte mycket folk som höll till uppe där :) Vi hade hört/läst man kunde vakna av bönutropen från moskén kl 5 varje dag, men dessa hörde vi inte ett ljud från. Så man har nog jätte känslig hörsel om man hör det :)

Bild av vårant rum:





Ao Nang var sig likt, men ändå jätte förändrat sedan jag var där sist, (2007), det har blivit mycke mera "turistigt" sedan då, och större. Det hade kommet mera "tailors", barer och resturanger. Inte helt till det positiva, dem Indiska männen som stod utan för restaurangerna och skräddarbutikerna uppfattade jag (vi) bara som störriga och påträngande. Men efter ca 8 dagar slutade dom iaf tjata på en, så dom sista dagarna fick man fred från dom :)

Solnedgångarna var bara magiska! 






Maten:
Restauranger fick vi ju provat endel av sedan vi var där en stund, och mat från andra säljare med:

Ska börja med att nämna den vi gillade minst:
AoNang Cousine dom reklamerade med att vara första och äldsta restaurangen på Ao nang beach....* Maten var inte särskilt bra och personalen förstod ingen engelska. Jag åt en biffsalad och Jon Andre åt curry av något slag.










Så över till dem vi gillade:
The last fisherman!! Vi åt lunch där flera gånger, deras "chicken in pita" var skit god faktiskt! Vi åt middag där två gånger med, deras BBQ på kvällarna var absolut att rekommendera, speciellt deras spareribs!
Att sitta och se solnedgången där och äta BBQ och ta en öl var jätte mysigt. På dagen var det skönt att sätta sig i skuggan där lite och äta lunch, ta något kallt och dricka, kunna se havet och folket samtidigt. Och dom hade rena fina toaletter, vilket jag kan tycka ger ett extra pluss poäng ;)

Tanta`s var vi på flera gånger och åt frukost, låg på runt 150 bath per skalle. Vi åt middag där några gånger med, deras massaman var jätte god, och vi provade både röd och grön curry där med som var het men god :)


The Massaman: En billig resturang med enormt god mat! Vi åt massaman och tom khaa gai soppa och hade varsin cola till det, jag beställde in en ris till min soppa med, och med dricks landade vi på 300 bath :)



Det låg ju en hög med Italienska restauranger runt i Ao Nang som serverade både pasta & pizza, indisk och western food.... dem hade helt okej mat, specielt pizzorna va goda.

Spagetti house: Bra pris, god mat! Jon Andre åt en bolognes här som var jätte bra.

Divers Inn: Här åt vi två gånger, både deras thai mat var god och deras biff. Jon Andrè är en biff älskare och han var jätte nöjd med maten här.

Åt denna fantastiska biffsalad på resturangen på Railay beach :)


Bästa maten vi åt var dok den hemlagade maten till tjejerna i baren utan för hotellet. Vi satt och pratade med dem varje dag och näst sista dagen bjöd dom på hemlagat!



Det blev ett par pancakes när jag först kunde äta det med ;) 






Stränderna och öarna: 

Vi åkte runt till olika stränder och öar på dagarna, båt priserna låg på 200 bath per person t/r till närmaste stränderna, Railay, Phangna och ton sai.







På Ao Nang beach hälsade vi på apor och koste oss massa med dem, haha för någon rara men söta väsen!





Öarna ( chiken, poda och tube) 300 bath per person t/r. På Chicken fick man betala "skatt" på 50 bath per person i tillägg och på Poda 20 bath per person i tillägg.



Vi hade tur och var där medans tidvattnet var lågt, så fick fick gått nästan torrskodda mellan chicken island och tube island.

Vi hade också mycke strand att ligga på och slapp trängas så mycket med andra folk. Snorklingen blev så där då man fick gå "en mil" för att ha vatten i navelhöjd....






På Poda var vi både med lågt och högt vatten, snorklingen där blev något bättre. Men andra gången vi var där fick båtarna inte stoppat på chicken pga det höga vattnet så ALLA longtails och speed båtar i området la till på Poda.... Helt jävligt trångt.... Medans vi var där bygde dom upp ett taggtråds staket runt Poda, och började ta den hära skatten... ska säga det staketet förstörde lite av synet på ön, men så som folk grisade ner där förstår jag dom vill ha lite extra pengar för att städa ön dom få som bor där.











Vi tog också en speedboat tur till Phi Phi en dag, fick snorklat och sett mycke.



Båten gick inom Maya bay.... och herre gud, det var det värsta jag sett!! Jag har aldrig sett så många människor och båtar någon gång.. Jag var där i 2004 och 2007, då var det inte alls så mycke folk där... det var hemskt, och så skitigt allt var. Väldigt synd med en så fin lagun! Annars var hela den dagen, med mat och stopp i någon timma på Phi phi jätte bra! Vi hade en guide som pratade utmärkt engelska och var jätte rolig.












Vi hade innan denna turen köpt "dri-dock" att ha tlf i så vi kunde snorkla med iphonen! Riktigt kul att kunna fota under vattnet med denna!
Bilderna blev jätte bra:



Vårt fast vattenhål i Ao Nang Happy Drink! :)

Vi kommer definitivt åka tillbaka till Ao Nang!



Efter 14 dagar i Krabi blev det en liten visit i Bangkok. Här hade vi bestämt oss för att lyxa till det och bodde på Lebua at state tower. Vi fick rum i 58 våningen! Rummet vi fick var ca 70 kvm stort och hade en fantastisk utsikt! Ett hotel jag kommer boka på igen!








Allt var bra, utom sky baren... men det var i grund pga priserna och allt folket... 320 bath för en 33 cl öl? Galet! Men förstår ju också varför dem tar dom priserna... :) Utsikten kunde man inte klaga på dok ;)

Jag har problemer med att sova, så en dag fick jag suttet på balkongen och sett på soluppgången...

Vi hade 2 nätter i BKK och 3 dagar.... Vi körde tempo och fick med oss Ocean World, Siam paragon, Siam Discovery, Siam center, mbk, Wat Po, China town, Grand palace m.m fick tatt sky train hit och dit, båtbuss hit och dit... kan säga vi var helt slut när vi skulle lämna BKK! :D


Div Bangkok bilder :)















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar