onsdag 4 maj 2016

Baconlindad fläskfilé!

Idag har jag lekt i köket och lagat Baconlindad fläskfilé i crock-pot. Det luktar himelskt i huset och det bara vattnas i munnen av tanken på maten!




Man kan även laga detta i ungen om man inte har en crock-pot. Man sätter då ungnen på 75grader och låter maten stå där i ca 3t.

Det du behöver:
1 hel fläskfilé ca 600gram
2 packet bacon
3-4 stora champinjoner eller flera små.
1 charlottlök
2 vitlökslyftor
Torkad persilja
Grädde
Rømme eller créme fraiche
Kryddor: salt, peppar, paprika pulver, chili pulver  och lite socker
Kyckling buljong
Kalv buljong
Maizena


Skär fläskfilén fri från fett och dela den i 6 bitar. Skär så en djup skår in i varje bit, nästan helt igenom. Peppra på alla sidor med svart peppar också inuti.


Dela upp champinjonerna i små bitar.
Hacka upp löken 

Stek detta tillsammans i lite smör 
Häll över blandingen i en skål. 
Jag hade torkad persilja hemma bara, men går lika bra med färsk.
Ta persilja efter smak och behag.

Peppra! 
Pressa i vitlöken
Ta upp i ca 1,5 msk rømme/créme fraich

Lägg en god msk av röran inni köttet.
Vik ihop
Ta fram baconen och använd 2 skivor bacon per köttbit.
Så här :)
Förbered nu crock-poten, ta upp i en klatt smör.
Stek köttstyckena på varje sida på högvarme så baconen får en stekskorpa.
Lägg i crock-poten
Häll över grädden
Häll i en skvätt av varje buljong
Ta på paprika, chilii, peppar och lite socker.



Sätt igång crock-poten på "low" och låt stå i 5t 
Färdigt resultat efter 5t är ett kött som smälter i munnen på dig.


Jag körde potatisbåtar till idag, och gurksallad. Såsen är den grädde och sky som kokat ihop sig med köttet, smakrik! Tog lite salt på potatisen bara så smakade det perfekt...om kocken själv får säga det så ;) 

Smaklig måltid! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar